Korte historie

Het huidige Santibri-Axender vindt zijn oorsprong in 1983 toen Ria Brinks in Roswinkel met onvervalst Drents “noaberschap” tijdelijk de Emmerkrant en een aantal weekbladen rondbracht voor de buren. Die hadden te maken met een brand waardoor zij hun werkzaamheden niet meer konden doen. Als goede buur stak Ria de helpende hand toe. Het werk beviel haar zo goed dat ze de bezorgwijk van haar buren overnam.

Het idee voor een verspreidingsbureau ontstond toen Ria regelmatig een folder bij haar krantenwijk diende rond te brengen. Op 14 mei 1984 werd Santibri Verspreidingsburo BV officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De naam Santibri is een mix van Ria’s meisjesnaam (Santing) en de naam van echtgenoot Henk (Brinks).

In de loop van de tijd namen de werkzaamheden van Santibri enorm toe. Het hele gezin, man Henk en de kinderen René en Renate, moest meehelpen om alles voor elkaar te krijgen. Toen het verspreidingsgebied ook nog verder werd uitgebreid schoot de rest van de familie te hulp.

Verhuizing naar Veendam

In 1988 werd de garage op een gegeven moment te klein en werd er rondgekeken naar een groter onderkomen. Daarmee was de eerste verhuizing van het bedrijf een feit en werd ook het eerste personeelslid aangenomen. Dit was zoon René en later volgde dochter Renate.

Toen Santibri dermate grote vormen begon aan te nemen en René en Renate het inmiddels voor het zeggen hadden, werd in 1996 besloten de werkzaamheden te verplaatsen van Roswinkel naar Veendam. Eerst in een pand aan de Ambachtsweg, later aan de Molenstreek en sinds 2008 in het huidige pand aan de Poolsterweg.

Op dit moment werken er zo’n 1000 bezorgers voor Santibri en beslaat het verspreidingsgebied de gehele provincie Groningen en de kop van Drenthe.

Santibri-Axender

In 2012 ging het bedrijf onderdeel uitmaken van de landelijke verspreidorganisatie Axender. Daarmee veranderde de naam in Santibri-Axender. Inmiddels heeft Renate een stap terug gedaan om zich op haar eigen agrarische onderneming te kunnen richten. De dagelijkse leiding is nu in handen van René en zijn vrouw Gerda. Vanaf oktober 2020 is Santibri-Axender weer volledig in eigen handen.

Snel bijverdien in een paar uurtjes per week?

Word bezorger bij Santibri-Axender!

Aanmelden